09123 831 06 33 info@arkus-consult.de

1) Carte de identitate (buletin) sau pasaport – daca doriti sa stati o perioada mai lunga de timp, verificati valabilitatea acestuia.

2) Acte de calificare/Atestate – cu cat esti mai calificat cu atat vei beneficia de un salariu mai bun.
Alte acte necesare pentru muncitorii calificati, in functie de meseria prestata:
ex. pentru sudori, masinisti, motostivuitoristi, se cere un Certificat ISCIR valid, vizat la zi;
soferii de tir au nevoie pe langa cazierul judiciar si de cazier auto

3) Certificat de sanatate (adeverinta de la dr. de familie cu specificatia clinic sanatos)

4) Cazier judiciar

5) Dovada din care sa rezulte ca nu sunt interdictii de a parasi tara
Eliberarea dovezilor privind exercitarea dreptului de libera circulatie in strainatate www.pasapoarte.mai.gov.ro, pentru informatii actualizate va recomandam vizitarea acestui site.
Cererile privind eliberarea dovezilor referitoare la exercitarea dreptului la libera circulatie in strainatate necesare completarii dosarului pentru ocuparea unui loc de munca in strainatate se depun, personal, de catre solicitanti la sediul serviciilor publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple pe raza carora isi au domiciliul stabil sau direct la Directia Generala de Pasapoarte.
Cererile trebuie completate citet, cuprinzand date de identificare, fiind insotite de urmatoarele documente:
– actul de identitate (cartea de identitate sau buletinul de identitate) original si copie xerox sau pasaportul, original si copie xerox;
– chitanta CEC prin care se face dovada achitarii taxei in valoare de 22 RON;
– chitanta pentru eliberarea in regim de urgenta a dovezii in valoare de 10 RON (cand e cazul).
Dovezile se inmaneaza titularului numai in baza actului de identitate al acestuia iar termenul de solutionare al cererii, cu except cazurilor de urgenta care este de 3 zile, nu poate depasi 20 de zile lucratoare.

6) Dovada de la Serviciul Public pentru Asistenta Sociala, din care sa rezulte ca parintele solicitant a notificat acestora intentia de a lucra in strainatate (daca exista copii minori in intretinere).

7) Celor care vor sa profeseze ca si muncitori calificati este posibil sa le fie solicitate si Diplome de competente lingvistice (Sprachdiplom).